Compot de cirese

de Ina in Sirop / Compot, 24 Iun 2015 | 15187 vizualizari

 

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra, anul asta au fost chiar sanatoase, aromate si foarte dulci, numai bune de conservat.
Dulceata mi-a facut mama-soacra :X , eu am facut compotul. Mult, ca asa mi-a zis Costel :))

 

INGREDIENTE

  • cirese
  • zahar ( o lingura cu varf la borcan de 400 g, 2 linguri cu varf la borcan de 800 g )
  • borcane
  • capace
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Curatam ciresele de codite si  le spalam in mai multe ape reci, apoi le scurgem.

In borcanele bine spalate  se pun cirese in cantitatea dorita , apoi in fiecare borcam adaugam o lingura cu varf de zahar ( sau doua, daca folosim borcane mari ). Adaugam apa avand grija sa acoperim complet ciresele ( pana aproape de buza borcanului, pentru ca la fiert apa mai scade ) .

Capsam borcanele cu capace pe care le tinem in prealabil in apa clocotita , apoi asezam borcanele in vasul de fiert al carui fund il tapetam cu hartie de ziar sau un prosop. Dupa ce asezam borcanele astfel incat sa incapa cat mai multe, adaugam in vas apa cat sa ajunga la gatul borcanelor. 

Fierbem compotul 20 minute  la foc mic  si lasam borcanele sa se raceasca usor, in vasul in care au fiert. Cand borcanele s-au racit le etichetam si le pastram in loc racoros si aerisit. 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate varia in functie de tipul cireselor si de cat de dulce preferati siropul.

2

Numarul de portii variaza in functie de tipul borcanelor si de cantitatea de cirese de care dispuneti. Eu am avut o galeata si jumatate cu cirese si mi-au iesit 32 borcane de compot ( 26 mici si 6 mari )

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (23)

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:15

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:59

mirela0911 1

28.06.2015, 09:18

Daca-i mult trimite si la mine, ca tare bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola